Yaşam

EÜ’nün 70. yılına özel “Geçmişten Geleceğe Ege Üniversitesi” paneli

Ege Üniversitesinin 70. Yıl Etkinlikleri kapsamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Ege Üniversitesi” başlıklı panel, fakültenin konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aykut Lenger üstlendi. Panelde konuşmacı olarak; İktisat Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Alp Yücel Kaya, Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan, Prof. Dr. Funda Barbaros ve Hologic Bütçe ve Finansal Planlama Müdürü  Cem Yanıker yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Aykut Lenger, Ege Üniversitesinin 70 yıllık köklü tarihine dikkat çekerek, üniversitenin bugüne kadar gerçekleştirdiği başarıların altını çizdi. Prof. Dr. Lenger, Ege Üniversitesinin bilimsel ve toplumsal katkılarına vurgu yaparken, geçmişten geleceğe uzanan yolda öğrencilerin ve akademik kadronun rolüne değindi. Ege Üniversitesinin geleceğe yönelik hedeflerini, köklü geçmiş üzerine inşa edeceğini ifade eden Prof. Dr. Lenger, özellikle öğrencilerin bu süreçte oynayacakları önemli role dikkat çekti.

“Sosyal Bilimler alanında Türkiye’de lider”

İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Alp Yücel Kaya, Ege Üniversitesinin ve İktisat Bölümünün tarihçesi üzerine detaylı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Kaya, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede topluma sağladığı katkılara ve akademik başarılarına değindi. İktisat Bölümü’nün tarihsel gelişim sürecini ve yıllar içinde değişen misyon ve vizyonunu anlatan Prof. Dr. Kaya, öğrenci sayısındaki artış ve bölümün bugüne kadar mezun ettiği öğrencilerle ilgili veriler paylaştı. Prof. Dr. Kaya, “Üniversitemiz, eğitime ve bilim dünyasına yaptığı katkılarla Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biridir. Ayrıca, sosyal bilimler alanında Türkiye’deki lider konumunu pekiştiren projeler ve akademik başarılar elde etmektedir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Funda Barbaros ise üniversitenin geleceğe yönelik projeleri ve dijitalleşmenin eğitime etkileri üzerine konuşmasını gerçekleştirdi. Dijitalleşmenin akademik hayat ve girişimcilik üzerindeki etkilerini değerlendiren Prof. Dr. Barbaros, “Üniversitemiz özellikle patentleşme konusunda önemli adımlar atıyor. Son yıllarda patent başvurularında büyük bir artış yaşandı. Girişimcilik adına gelecekte bu katkının daha da artmasını umuyoruz.” dedi.

“Üniversitemiz öğrencilere kariyer alanında önemli fırsatlar sunuyor”

Kariyer ve girişimcilik konularında öğrencilere hitap eden Doç. Dr. Elif Tunalı Çalışkan, “Üniversitemizin Kariyer Merkezi, AROM ve Mezunlar Ofisi gibi birimleri öğrencilerimize girişimcilik ve kariyer konusunda önemli fırsatlar sunuyor. Kariyer planlama sürecinde öğrencilere rehberlik eden bu birimler, öğrencilerin gelecekteki profesyonel yaşamlarına katkı sağlıyor. Öğrencilerin sadece akademik anlamda değil, kişisel gelişim açısından da avantajlar elde ediyor. Öğrencilerimiz, bu fırsatlardan etkin bir biçimde yararlanmalı.” dedi.

Ege Üniversitesi İktisat Bölümü 2010 yılı mezunu Cem Yanıker, öğrencilere lisans eğitimi sürecindeki deneyimlerini ve kariyerine olan etkilerini anlattı. Özellikle Erasmus Plus öğrenci değişim programından yararlanarak kazandığı uluslararası deneyimin kariyerinde büyük bir rol oynadığını belirten Yanıker, öğrencilerin uluslararası fırsatları değerlendirerek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Panelin sonunda, öğrencilerle konuşmacılar arasında interaktif bir soru-cevap oturumu gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

saricakayaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu